Wat je nodig hebt om op een krijtbord te tekenen

door | 26 jan 2020

Wat heb je nodig om met krijt op een krijtbord of een krijtmuur te tekenen? Naast krijt zijn er handige materialen voor het maken van een krijttekening. Daarover lees je meer in deze blog. In mijn krijtkoffer zitten alle spullen die ik gebruik bij een tekenklus. Het is fijn om het allemaal bij elkaar te hebben. Of ik nou een tekening maak met krijt, krijtstiften of acrylstiften, dit zit er in.

De spullen die ik gebruik bij het tekenen op een krijtbord:

schoolbordkrijt
krijthouder
puntenslijper
microvezeldoek
schort
bordenwisser
liniaal
rolmaat
waterpas
kniemat
masking tape
viscose spons
wonderspons
wattenstaafjes
potlood met gum
printpapier
☞ het ontwerp
plastic mapje
krijtstift
verfstift
☞ visitekaartjes
☞ twee schaaltjes

Je kunt op bovenstaande onderwerpen klikken om het te openen op Bol.com*

Wat-heb-ik-nodig-om-met-krijt-te-tekenen

Krijt of krijtstift

Als de klant de tekening in kleur wil dan neem ik de juiste kleuren krijt of stift mee. Veel klanten van mij willen dat ik met krijt teken, omdat de tekeningen er ook weer vanaf moeten. Dit zijn zaken waar er met schoolbordverf op een muur (of deel van een muur) is geschilderd. Ik vraag de klant van tevoren of de tekening permanent of tijdelijk is. Lopen er veel mensen langs de tekening waardoor die uitgeveegd kan worden? Dan is krijt niet ideaal. Krijtstift of acrylstift is dan handiger. Maar als de klant wilt dat de tekening ook weer uitgeveegd kan worden om er een nieuwe op te laten zetten, dan zou ik voor krijt kiezen. De krijtjes slijp ik van tevoren, zodat ik meteen aan de slag kan

hoe-kan-ik-met-krijt-op-een-krijtbord-tekenen

Krijt of krijtstift van het krijtbord verwijderen

Voor het schoonmaken van het bord of de muur gebruik ik een microvezeldoek. Een natte en een droge. Foutjes in mijn tekening haal ik hier ook mee weg. Als het heel precies is, gebruik ik een wattenstaafje. De spons gebruik ik niet zo vaak, maar is ook erg fijn. Verder vraag ik de klant om twee schaaltjes. Een met water en een voor mijn slijpsel.

krijtjes-slijpen-om-precies-op-krijtbord-te-tekenen

Ontwerp op de muur tekenen

Op de krijtmuur schets ik eerst met krijt mijn ontwerp. Bij veel rechte lijnen gebruik ik een waterpas. Een liniaal en masking tape zijn ook fijne hulpjes om vlakken af te meten. Soms zit ik lange tijd op de grond gehurkt, daarvoor is een kniemat prettig.

Wil je leren welke fouten je niet op je krijtbord moet maken?

Ontvang nu het gratis e-book “Krijtbord Schrijven: De 10 meest gemaakte fouten” en leer hoe je een professionele uitstraling creëert op jouw krijtbord! Maak indruk met een aantrekkelijk ontwerp en vermijd fouten die een slechte eerste indruk achterlaten.

*Sommige links in dit artikel zijn affiliate links. Dat houdt in dat ik een kleine commissie ontvang als je een product koopt. Je betaalt hier helemaal niets extra’s voor! Je steunt mij alleen maar in het maken van deze artikelen. 🙂

2 Reacties

 1. Bianca Klein Koerkamp

  hoi hoi,
  super leuk om te lezen op je site!
  ik heb even een vraag…..

  ik wil graag een muur maken waarop ik kan letteren met krijtjes EN met chalkmarkers.

  heb jij een idee hoe ik dat kan doen?

  ik hoor graag
  groetjes bianca

  Antwoord
  • Krijtgeluk

   Hi Bianca,

   Leuk dat je zo’n muur wilt maken. Naar mijn weten kan beide niet. Ik zou het schilderen met schoolbordverf. Als je er met krijtstiften op wilt tekenen, dan zul je wat moeite hebben met het volledig verwijderen. Gewoon experimenteren hoe jij het er het beste af krijgt. Maar dan kun je het op die manier toch samen doen.

   Groetjes, Annelon.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *