Krijtbord beschrijven van een cafe of restaurant

door | 1 feb 2020

Het beschrijven van je krijtbord een lastig karwei? Heb je een stoepbord voor je onderneming, maar je weet niet wat je er op moet schrijven? Nu schrijf je er misschien vlug de daghap op, maar echt tevreden ben je er ook niet mee. Je weet dat je meer met dit krijtbord kan doen, maar hoe? In deze blog geef ik je tips hoe je simpel iets moois op je stoepbord kunt schrijven. Met als doel dat er meer klanten je zaak binnen stappen en jij een hogere omzet maakt.

Het beschrijven van een krijtbord

Met krijtstift op een krijtbord schrijven kan op een makkelijke manier. Ik ga er van uit dat je een stoepbord hebt met een plastic bord. Dit horecabord is speciaal gemaakt om er met krijtstiften op te tekenen. Met een natte doek verwijder je de tekst. Als je hier een tekst op schrijft, zorg er dan voor dat de letters duidelijk leesbaar zijn, zodat een voorbijganger de tekst vanuit de verte kan lezen als hij in je straat loopt. Misschien moet je de letters wat dikker maken dan je bent gewend. Bij het beschrijven van een krijtbord let je er op dat er geen spelfouten op staan. Een stoepbord kan het eerste zijn wat een potentiële klant van jouw onderneming ziet, een spelfout geeft dan een verkeerde eerste indruk. Tenzij de grap natuurlijk in die spelfout zit!

trucs-om-op-een-krijtbord-te-schrijven
Truc om tekst op een krijtbord te schrijven

Een menu tekst op een krijtbord van een restaurant tekenen

Op een stoepbord voor je café of restaurant kun je niet je hele menu schrijven, want dat is teveel tekst. Je kunt beter een product kiezen dat je extra aandacht wilt geven. Bijvoorbeeld die huisgemaakte erwtensoep.
‘Ja, maar ik kan niet tekenen.’
Je hoeft het ook niet op het niveau van een professioneel tekenaar te kunnen. Een simpele tekening voldoet al, zolang een ander maar herkent wat je tekent. Zoek bijvoorbeeld een foto van een soepkom op en teken het na. Een halve cirkel of een halve vierkant voldoet al. Een paar krullen erboven om de warmte uit de stralen. Daaronder schrijf je in een paar woorden wat je verkoopt.

haagse-hopjes-krijtbord-tekening
Een tekening van het product en een korte tekst in dikke letters

Trucs om een tekening op je krijtbord te maken

Een truc om makkelijk een tekening op je krijtbord te maken is het uitprinten van een afbeelding, uitknippen en omtrekken met krijtstift op je krijtbord. Zo heb je de omtrek van je product al op je stoepbord staan! Wie weet wil je het nog inkleuren.
Heb je moeite om recht op je krijtbord te schrijven? Plak dan twee stroken tape onder elkaar, en zorg dat je binnen deze lijnen schrijft. Houd het simpel, hoe minder woorden op je bord, hoe beter. Houd een maximum van 7 woorden aan, dat is wat een voorbijganger in zich op kan nemen als hij langs je bord loopt. Het is een snel beeld en een lange tekst kun je niet in een oogopslag bevatten.
Securit verkoopt naast krijtstiften ook stencils voor de horeca. Hierbij hoef je alleen de vorm van de letter of wijnfles in te kleuren en het staat al op je krijtbord.

krijtbord-cafe-restaurant-beschrijven
Bier op zijn Haags geschreven: grappige tekst op een krijtbord van een Haags café

Tekst schrijven op een krijtbord voor een café of restaurant

Een leuke tekst voor op een krijtbord kun je zo van het internet halen. Op Google of Pinterest staan leuke quotes over het product dat je verkoopt. Vaak zie je het al in een leuk lettertype staan wat je na kunt tekenen, maar in je eigen handschrift kan ook. Een eigenaar van een café kan kiezen om een grappige tekst over drank op zijn krijtbord te schrijven. Als hij dit op zijn stoepbord schrijft, pakt hij de aandacht van de voorbijganger. De tekst trekt hem naar binnen, omdat hij moet lachen. Of schrijf de bieren op die je op de tap hebt. Toevallig is het zijn favoriete bier die jij op de tap hebt, lekker!

krijtbord-restaurant-cafe-beschrijven


Heb je een stoepbord voor je restaurant of lunchroom, zoek dan naar teksten over eten. Heb je een koffiebar, zoek dan grappige spreuken op over koffie. Er staat veel op Pinterest. Zoek bijvoorbeeld naar ‘grappige uitspraken’ + het product dat je verkoopt. Als je in het Engels wilt schrijven, zoek dan naar ‘funny quotes’ en je onderwerp. Vind je dit teveel werk? Neem dan een kijkje op mijn Pinterest borden waar ik grappige uitspraken heb verzameld.

maak deze fouten niet op je krijtbord

Ontvang nu het gratis e-book “Krijtbord Schrijven: De 10 meest gemaakte fouten” en leer hoe je een professionele uitstraling creëert op jouw krijtbord! Maak indruk met een aantrekkelijk ontwerp en vermijd fouten die een slechte eerste indruk achterlaten.

0 reacties