Stabilo Brushpen ervaring

door | 1 sep 2020

Stabilo pen 68 brush is de naam van de brushpen van Stabilo. De Stabilo pen 68 zijn prettige viltstiften. De zwarte viltstiften heb ik veel in mijn lessen gebruikt en ze gingen lang mee. Daarom leek de brush versie mij een goede stift om mee te brushletteren. Het is tijd om eens te kijken of de Stabilo Pen 68 Brush ook zo fijn is.

Stabilo brushpen gebruiken om te blenden en brushletteren

In deze blog laat ik zien hoe je ermee kunt letteren, blenden en schilderen. Naast de groene Stabilo pen 68 brush gebruik ik een aquarelpenseel met water reservoir van de Xenos. Daarentegen kun je ook gewoon een penseel met water gebruiken.

Dit is hoe je met de Stabilo brushpen kunt blenden in de letters en een aquarel achtergrond maakt:

Stap 1:

Brushletter een woord op een aquarel kaartje met een lichte kleur.

Stap 2:

Pak een donkere kleur brushpen en zet hier bovenin de letter een klein accent mee.

Stap 3:

Met het penseel met water ga je de donkere en de lichte kleur mengen.

Stap 4:

Zorg dat je de overgang tussen de kleuren vloeiend laat verlopen door er een paar keer overheen te gaan.

Stap 5:

Ga op die manier langs alle kleuren. Zet dus per letter de donkere kleur er op, dan is het nog nat en kun je de overgang makkelijker maken.

Tadaa! Daar zijn je brushletters met mooie overgang in de kleuren.

Nu gaan we er een achtergrond bij maken.

Stap 1:

Ga met een natte penseel over het wit rondom je woord heen. Zo maak je de achtergrond nat.

Stap 2:

Pak 2 of 3 kleuren brushpennen en kleur er kleine vlakjes mee.

Stap 3:

Ga vervolgens met een penseel met een beetje water hier overheen om de kleuren te mengen. Ga net zolang door totdat jij de kleuren goed gemengd vindt.

Stabilo Brushpen werkt fijn

Ik zocht een wat fijnere brushpen dan de Ecoline brushpen, zodat ik wat kleiner kon letteren. Dat lukt goed met de Stabilo brush pen. Vooral de groene kleuren vind ik mooi! De brushpennen van Stabilo vind ik betaalbaar en de punt is fijn. Daarmee kan ik wat gedetailleerder werken dan dat ik met de Ecoline brushpennen doe. Als je ze op het juiste papier gebruikt gaan de Stabilo brushpennen lang mee.

Stabilo Brush Pennen blijven mooi

Ik gebruik de Stabilo brush pennen sinds december en sommige brushpennen heb ik op ruw papier gebruikt. Dat merk ik, omdat de stiftpunt dan gaat rafelen en je minder strakke lijnen kunt zetten. De stiften die ik op glad, geschikt papier heb gebruikt hebben dit probleem niet.

Waar kun je de Stabilo Brush Pen voor gebruiken?

De brushpen van Stabilo gebruik ik om te brushletteren, achtergronden te maken, de pagina’s in mijn bullet journal te versieren en om kleine tekeningen in te kleuren. Ik vind het fijn dat de stift op waterbasis is en ik de kleuren dus makkelijk kan mengen met water.

Stabilo Brush Pen 68 kopen

De Stabilo Pen Brush 68 (al zeg ik liever gewoon brushpen) kun je per stuk kopen en in sets. Ik gebruik vaak maar een aantal kleuren, dus ik heb ze los gekocht. Zo stelde ik een palet samen van groen, rood, zwart, grijs en bruin. Maar als jij alle kleuren van de regenboog gebruikt, dan kun je beter een setje kopen, dat is dan voordeliger. Zoals deze set.

Wil jij leren hoe je een leuke verjaardagskaart handlettert?
Meld je nu aan voor de gratis workshop handletteren!

In slechts een halfuur leer je:

● Een verjaardagskaart handletteren
● De beste pennen voor handletteren
● Handige tips voor beginners

Meld je nu aan en ontdek dat je niet perfect hoeft te kunnen schrijven om mooie dingen te maken.

*Sommige links in dit artikel zijn affiliate links. Dat houdt in dat ik een kleine commissie ontvang als je een product koopt. Je betaalt hier helemaal niets extra’s voor! Je steunt mij alleen maar in het maken van deze artikelen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *