Over mij

Hi! Waarschijnlijk ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je meer wilt weten over wie er achter Krijtgeluk zit. Dat ben ik dus, Annelon Geluk (mag jij raden hoe die bedrijfsnaam tot stand kwam ;).) Ik wil graag mijn ondernemersverhaal met je delen.

Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen te helpen tekenen, zodat zij plezier en ontspanning ervaren. Ik geloof dat iedereen kan tekenen!

‘’Creativiteit vraagt moed.’’

– Henri Matisse

Als kind al creatief

Ik kom uit een kunstzinnig gezin en ben opgegroeid in de polder. Ik was een verlegen meisje met sproetjes en rossig haar dat graag tekende. Ik deed mijn best om netjes te schrijven en vond schrijven en handvaardigheid de leukste vakken. Ik leerde de jonge kinderen uit de straat hoe zij iets konden tekenen of knutselen.

Op de havo kon ik voor het vak kunst kiezen. Dat was mijn lievelingsvak. Ik vond het heel interessant om meer over kunst te leren en kon helemaal mijn ei kwijt in het maken van tekeningen en schilderingen.

Ik heb ontelbaar veel portretten getekend. Als ik ze nu terug zie denk ik: jeetje, die verhoudingen kloppen echt niet. Maar ik had er plezier in en daar gaat het om!

Mensen helpen met kunst

Ik wilde iets creatiefs doen en graag met mensen werken. De opleiding tot kunstzinnig therapeut was daarmee een logische stap. Ik was 21 toen ik afstudeerde en in de naschoolse opvang ging werken. Een jaar later, toen ik 22 was, heb ik mij ingeschreven bij de KvK. Maar ik kwam er achter dat ik niet als therapeut wilde werken. Toen nam mijn werkleven een andere wending…

Als kind was het mijn droom om juf te worden. Daar ben ik voor gegaan. Ik heb zeven jaar als kunstdocent met veel plezier kunstlessen aan kinderen gegeven. Die blije en verwonderde gezichten als ze erachter kwamen wat ze zelf konden maken zijn goud waard. In mijn lessen konden kinderen even ontspannen. Uit hun hoofd en in hun handen.

Maar na 7 jaar wilde ik meer. Ik besefte dat ik maar een maximum aantal mensen kon bereiken met mijn lessen op locatie. Ik stopte met het lesgeven op scholen en richtte al mijn aandacht op online cursussen. Hiermee kon ik veel meer mensen inspireren om te gaan tekenen.

Ik geloof dat iedereen creatief is en kan tekenen

Tekenen geeft mij plezier en ontspanning. Handletteren is een heel laagdrempelige vorm van tekenen. Je hoeft er namelijk niet mooi voor te kunnen tekenen. Ik vond het superleuk om teksten mooi weer te geven. Ik versierde er van alles mee in huis: mokken, fotolijstjes, ramen en deuren. Ook maakte ik persoonlijke cadeaus en kaarten. Het gaf een fijn gevoel om mensen hier blij mee te maken.

Het plezier en de ontspanning moest ik delen met anderen. Ik begon met het geven van cursussen handletteren bij de Volksuniversiteit en ontwikkelde een methode waardoor vrouwen dit gemakkelijk leren. Ik wil vrouwen plezier laten ervaren als ze tekenen, dat ze trots kunnen zijn op wat ze zelf maken.

Ik help vrouwen om te tekenen, en leer ze dat het eenvoudiger is dan ze denken. Juist die simpele stappen zijn belangrijk. Dat is wat ik deelnemers altijd in mijn lessen bijbreng. Iedereen kan tekenen. Jij ook!

Ik spreek regelmatig vrouwen die vinden dat ze niet kunnen tekenen of dat zij een lelijk handschrift hebben. Door wat ze bij anderen zien raken ze overweldigt en beginnen ze er niet aan. Ik herken dat. In mijn stijl van lesgeven begin ik altijd bij wat je al wél kunt en begin je met simpele stappen. Dat geeft vertrouwen en draagt bij aan je plezier!

Een paar weetjes over mij:

Ik ben verslaafd aan chocolade. Bij mij is er geen dag zonder chocola. Mijn favoriet zijn de Lindor melkchocolade ballen. Heerlijk!

3x in de week doe ik aan krachttraining in de sportschool. Dat moet wel als je zoveel chocola eet als ik.

Ik geniet van het bos en mijn favoriete kleuren zijn in het bos te vinden. Ooit woon ik in een huis in het bos.

Mijn wens is om ooit een creatief boek uit te brengen via een grote uitgeverij.

Genoeg over mij, wie ben jij?

Wat leuk dat je mijn verhaal hebt gelezen. Je hebt nu een helder beeld van wie ik ben en waar ik vandaan kom.

Ik ben heel benieuwd naar wie jij bent. Wat is jouw verhaal over creativiteit? Welke uitdagingen heb jij op dit gebied overwonnen? Wat is je grootste droom?

Misschien heb je het gevoel dat ik iets voor je kan betekenen. Verlang je naar meer ontspanning en momenten voor jezelf? Wil je plezier ervaren bij het tekenen en je verwonderen over wat jij allemaal kunt maken?

Neem dan contact met mij op. Ik wil je graag verder helpen om je creativiteit te uiten en het zo eenvoudig mogelijk voor je maken. Waar kan ik jou bij helpen?

Wil je vrijblijvend kennis maken, stuur mij dan een mail op annelon@krijtgeluk.nl of vul het contactformulier in.