Over mij

Waarschijnlijk ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je meer wilt weten over mij. Ik wil graag mijn ondernemersverhaal met je delen.

In 2019 kwam ik tot een inzicht dat mijn leven heeft veranderd. Daaruit is mijn bedrijf Krijtgeluk en mijn missie ontstaan:

Ik wil zoveel mogelijk vrouwen helpen hun creativiteit te uiten, zodat zij plezier en ontspanning ervaren.

Het begin naar meer geluk in mijn leven

In 2019 werd ik opgenomen in het ziekenhuis met een klaplong. Na drie klaplongen moest ik een longoperatie ondergaan om nog meer klaplongen te voorkomen. Achteraf gezien is dit het begin geweest naar meer geluk in mijn leven.

Uit de narcose werd ik wakker met een ongelooflijke pijn aan mijn long. Iedere ademhaling deed intens zeer. Hoe meer ik uit die narcose kwam, hoe meer pijn ik voelde. Stel dat ik de rest van mijn leven met die pijn moet leven, dan wil ik de energie die ik nog over heb niet besteden aan werk en mensen waar ik niet blij van word. De pijn in mijn lijf bracht mij op de volgende gedachte: Ik moet nu lief gaan zijn voor mijzelf en goed voor mijzelf zorgen. Op dat moment besloot ik: ik doe alleen nog maar wat ik leuk vind.

Ik besloot om geen dingen meer te doen ten koste van mijzelf, alleen maar om een ander te pleasen. Ik was teveel bezig met het zorgen voor anderen, zodat zij gelukkig konden zijn. Ik zei overal ja op en durfde geen nee te zeggen. Ondertussen zorgde ik niet goed voor mijzelf. Daardoor was ik juist degene die ongelukkig was.

‘’Creativiteit vraagt moed.’’

– Henri Matisse

Ik was niet altijd gelukkig

Ik kom uit een kunstzinnig gezin en ben opgegroeid in de polder. Ik was een verlegen meisje met sproetjes en rossig haar dat graag tekende. Ik deed mijn best om netjes te schrijven en vond schrijven en handvaardigheid de leukste vakken. Ik leerde de jonge kinderen uit de straat hoe zij iets konden tekenen of knutselen.

Tijdens mijn heftige puberteit putte ik kracht uit creativiteit. Ik kon mijn gevoel kwijt in mijn tekeningen en schilderingen. Ondanks alle vervelende gedachtes kon ik mijn gedachten verzetten door creatief bezig te zijn en iets moois en kleurrijks creëren.

Mensen helpen met kunst
Het allerliefst help ik mensen met kunst. De opleiding tot kunstzinnig therapeut was daarmee een logische stap. Al snel kwam ik erachter dat ik niet in de zorg wilde werken. Als kind was het mijn droom om juf te worden. Daar ben ik voor gegaan. Ik heb zeven jaar als kunstdocent met veel plezier kunstlessen aan kinderen gegeven. Die blije en verwonderde gezichten als ze erachter kwamen wat ze zelf konden maken zijn goud waard. In mijn lessen konden kinderen even ontspannen. Uit hun hoofd en in hun handen.

Heel graag wilde ik tekenles geven aan volwassenen. Maar steeds als ik dat probeerde werd ik zo bang dat ik ermee stopte. Wie ben ik nou om tekenles te geven? Wat kunnen zij nou van mij leren? Ik geef geen kunstlessen met de hoofdletter K. Jarenlang heb ik dit dus vermeden.

Ik mag aan mijn eigen geluk denken!

Toen werd ik ziek en besloot om het anders te doen. Alleen kon ik niet meteen weer aan het werk. Er volgden nog twee operaties. In al die tijd tekende ik om afleiding te krijgen. Deze ziekteperiode deed me mijn ogen openen: Ik mag aan mijn eigen geluk denken!

Geluk ervaren door creatief bezig te zijn

Ik nam zelden tijd voor mezelf. Ik was zoveel met anderen bezig. Maar ik wilde me niet meer somber voelen. Ik besloot dat ik het waard was om goed voor mijzelf te zorgen. Ik werd gelukkiger door tijd voor mijzelf te nemen en te tekenen.

Cursussen geven aan vrouwen

Het plezier en de ontspanning moest ik delen met anderen. Tekenen heeft mij zo geholpen en ik wist zeker dat andere vrouwen hier ook iets aan zouden hebben. Al doe je het voor je hobby en niet voor je beroep, dat maakt het niet minderwaardig. Je hoeft niet als Rembrandt te kunnen werken om iets moois te kunnen maken.

Ik begon met het geven van cursussen handletteren en ontwikkelde een methode waardoor vrouwen dit gemakkelijk leren. Ik wil vrouwen plezier laten ervaren als ze tekenen, dat ze trots kunnen zijn op wat ze zelf maken.

Ik geloof dat iedereen creatief is en kan tekenen

Ik werk met vrouwen die echt dat moment voor zichzelf nemen. Ik help vrouwen om te tekenen, en leer ze dat het eenvoudiger is dan ze denken. Juist die simpele stappen zijn belangrijk. Dat is wat ik deelnemers altijd in mijn lessen bijbreng. Iedereen kan tekenen. Jij ook! 

Ik spreek regelmatig vrouwen die vinden dat ze niet kunnen tekenen of dat zij een lelijk handschrift hebben. Door wat ze bij anderen zien raken ze overweldigt en beginnen ze er niet aan. Ik herken dat. In mijn stijl van lesgeven begin ik altijd bij wat je al wél kunt en begin je met simpele stappen. Dat geeft vertrouwen en draagt bij aan je plezier!

Dit was best een heftig verhaal, dus tijd voor wat luchtigs.

Ik maak graag van alles zelf. Naast tekenaar ben ik knutselaar. Ik kan moeilijk spullen wegdoen, omdat ik zie wat ik er nog van kan maken. Zelf mooie dingen maken geeft mij een trots gevoel. Wauw, dit komt uit mijn handen! Die verwondering bij anderen zien is wat ik zo leuk vind aan mijn werk.

Een paar weetjes over mij:
Naast handletteren vind ik het leuk om te koken. Lekkere recepten uitzoeken en zelf experimenteren. Mijn wens is om ooit mijn eigen kookboek te schrijven en illustreren…

Ik ben dol op Lindt chocolade. Mijn favoriet zijn de Lindor melkchocolade ballen. Heerlijk! 

Als ik niet in mijn atelier zit te werken, ben ik een rondje aan het fietsen of wandel ik door het bos. Ik geniet van het bos en mijn favoriete kleuren zijn in het bos te vinden. Ooit woon ik in een huis in het bos.
Genoeg over mij, wie ben jij?

Wat leuk dat je mijn verhaal hebt gelezen. Je hebt nu een helder beeld van wie ik ben en waar ik vandaan kom.

Ik ben heel benieuwd naar wie jij bent. Wat is jouw verhaal over creativiteit? Welke uitdagingen heb jij op dit gebied overwonnen? Wat is je grootste droom?

Misschien heb je het gevoel dat ik iets voor je kan betekenen. Verlang je naar meer ontspanning en momenten voor jezelf? Wil je plezier ervaren bij het tekenen en je verwonderen over wat jij allemaal kunt maken?

Neem dan contact met mij op. Ik wil je graag verder helpen om je creativiteit te uiten en het zo eenvoudig mogelijk voor je maken. Waar kan ik jou bij helpen?

Wil je vrijblijvend kennis maken, stuur mij dan een mail op annelon@krijtgeluk.nl of vul het contactformulier in.