Leer herfstbladeren tekenen in je bullet journal met zwart papier

door | 30 sep 2021

Wil jij leren hoe je herfstbladeren in je bullet journal tekent? Maar weet je niet welke stiften het goed doen op zwart papier?
Lees dan deze blog!

Ik ben Annelon Geluk. Ik schrijf op krijtborden en op zwart papier. Bij Krijtgeluk leer je hoe je kunt handletteren, ook als je een lelijk handschrift hebt.

Bij deze blog heb ik een video gemaakt, zodat je precies ziet hoe je de herfstbladeren tekent in je bullet journal.

In deze blog laat ik je zien hoe je herfstbladeren op zwart papier tekent. Je hebt hiervoor een aantal dingen nodig.

Dit zijn de materialen die je nodig hebt om in een bullet journal te tekenen:

  • Een bullet journal met zwart papier. Bijvoorbeeld deze: the Blackout Book van Archer & Olive. Dit is papier met een dikte van 160 grams, waardoor je papier niet snel bobbelt en verf of stiften niet doordrukken. De meeste bullet journals hebben 90 grams papier. Daarbij heb je die problemen wel.
  • Een grijs potlood en kneedgum.
  • Verfstiften of acrylmarkers, zoals Posca of Molotov. Deze stiften dekken goed op zwart papier.

Zelf je agenda maken in een bullet journal

Ik maak mijn eigen agenda in een leeg bullet journal. Voor iedere maand teken ik een maandoverzicht waar de maand en wat tekeningen op staan. Daarna volgen de weekoverzichten. Bij de weekoverzichten houd ik een vaste indeling aan van 6 kolommen.

Ik teken er iets bij dat ik bij de maand vind passen. Bij oktober heb ik gekozen voor herfstbladeren. De herfst is net begonnen en ik vond het daarom goed passen bij oktober! Hieronder zie je de 4 weekoverzichten van oktober.

Herfstbladeren natekenen op zwart papier

Ik heb wat herfstbladeren en die gaan we natekenen. Je kunt eerst schetsen met grijs potlood, of je gaat meteen met stift tekenen. Je begint met de omtrek van het blad.

Kijk goed naar de vormen, zitten er punten aan? Kijk ook naar de nerven, dat helpt je om de basis van het blad te zien. Kijk naar het blad en teken dan een stukje na. Zo ga je het hele blad langs.

Kleur je tekening in met verfstiften

Vervolgens kun je het blad kleur geven. Je kunt de contour zo laten, of je kleurt het blad helemaal in met een kleur. Vervolgens teken je de nerven er op met een andere kleur. Maar je kunt het ook een gaaf effect geven.

Dit doe je door met je stift een paar lijnen te tekenen, zodat er lekker wat verf uit de stift komt. Daarna veeg je het meteen met je vinger uit naar de binnenkant van het blad. Vervolgens teken je de nerven in het blad. Zo teken je een herfstblad. Deze stappen kun je herhalen in allerlei kleuren en bladeren.

Wil jij leren hoe je een leuke verjaardagskaart handlettert?
Meld je nu aan voor mijn gratis workshop handletteren!
In slechts een halfuur leer je:

● Hoe je een verjaardagskaart handlettert
● De beste pennen voor handletteren
● Handige tips voor beginners

Schrijf je nu in en ontdek dat je niet perfect hoeft te kunnen schrijven om mooie dingen te maken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *