KreaDoe workshop
Handletteren op een fotolijstje

Leer handletteren tijdens KreaDoe op 1 en 2 november bij de workshop van Krijtgeluk!

Handletter een prachtige tekst met de Edding Gloss Paint Markers op het glas van een fotolijstje. Je kunt een mooie achtergrond van gekleurd papier maken. Of misschien wil je er een foto in doen. Je kunt de tekst altijd weer van het glas verwijderen. Je hoeft niet mooi te kunnen schrijven om dit te maken. Je leert allerlei handige trucs. Jij kunt dit ook!

Doe je gezellig mee?

 

Handletteren op een fotolijstje

In de workshop handletteren op een fotolijstje leer je hoe je een mooie tekst op met de Edding Gloss Paint Markers op glas schrijft. Zo leer je hoe je strakke en sierlijke letters maakt. Superleuk om deze fotolijst een mooie plek in je huis te geven!

Het maakt niet uit of je ervaring hebt met handletteren of niet, voor iedereen is hier wat te leren. Ook voor vrouwen die niet kunnen tekenen of een lelijk handschrift hebben is deze workshop geschikt.

Je kunt namelijk ook een ontwerp overtrekken. Dit leg je onder het glas neer en zo kun je de tekst makkelijk op het glas schrijven. Je kunt uit meerdere ontwerpen kiezen. Als je het niet wilt, dan hoef je niets zelf te ontwerpen qua tekst.

Maar het mag natuurlijk wel. Ik geef je aan het begin van de workshop een uitleg over handletteren en daarbij laat ik je wat trucjes zien. Je kunt met deze tips en tricks zelf een ontwerp maken op je glas.

Na afloop neem je je fotolijst en alle tips meer naar huis. Je krijgt genoeg inspiratie mee om thuis verder aan de slag te gaan met het handletteren. Wie weet heb je er wel een nieuwe hobby bij!

Even voorstellen

Nu vraag je je misschien af wie de workshop handletteren geeft. Laat ik mij even voorstellen. Ik ben Annelon Geluk en woon in Rijswijk. Al zolang ik mij kan herinneren ben ik aan het tekenen en schrijven.

Van mijn creatieve hobby’s heb ik mijn werk gemaakt. Als tekendocent heb ik jarenlang tekenles aan kinderen gegeven. In die lessen hadden zij een moment om even met de handen in plaats van met het hoofd bezig te zijn.

Ik merkte dat vrouwen hier ook behoefte aan hadden. We hebben al zoveel aan ons hoofd en zijn te weinig met onze handen bezig, terwijl ons dat zoveel rust biedt. Handletteren kwam op mijn pad en heeft mij ontspanning en plezier gebracht.

Ik ontwikkelde een methode waardoor vrouwen dit gemakkelijk en snel leren. Ik vind dat iedere vrouw tijd voor zichzelf mag nemen, ook al hebben ze nog zo’n druk leven, om daardoor meer geluk te ervaren.

Ik help vrouwen om te handletteren en leer ze dat het eenvoudiger is dan ze denken. Ik leer je daarom alles aan in simpele stappen.

Het hoeft niet mooi te zijn, het gaat erom dat je er plezier in hebt. Het lijkt me onwijs gaaf om je te verwelkomen bij mijn workshop, zodat ook jij hiervan kan genieten!

Praktische zaken

De workshop is op woensdag 1 en donderdag 2 november 2023 te volgen op KreaDoe in de Jaarbeurs Utrecht.

De workshop is op de volgende tijden:

10.00-11.00 uur
11.30-12.30 uur
13.00-14.00 uur
14.30-15.30 uur
16.00-17.00 uur

Investering: 19,-

Duur: circa 1 uur

Stand: Workshopplein A1

Aantal plekjes: Per workshop zijn er 12 plekjes beschikbaar. Je kunt meerdere kaartjes tegelijk bestellen, bijvoorbeeld voor als je met een vriendin komt.

Kaartje voor de workshop kopen

Aanmelden kan door onderaan op deze pagina het tijdstip van jouw voorkeur te kiezen en op de link te klikken. Zo kom je op de betaalpagina terecht. Na betaling is jouw plekje voor de workshop definitief. Je ontvangt een bevestiging in je mailbox. Hopelijk tot dan!

KreaDoe

KreaDoe is het grootste Do It Yourself evenement van de Benelux. Je kunt er mooie materialen kopen (het is net een snoepwinkel!) en heel veel workshops volgen. Ik vind het zelf ook heel leuk om contact te hebben met andere creatievelingen. Je koopt een toegangskaartje voor het evenement, die van 1 t/m 5 november in de Jaarbeurs Utrecht is. Als je een workshop bij mij wilt volgen kun je daar onderaan deze pagina een apart kaartje voor kopen. De aftermovie van 2022 geeft je een goede impressie van deze toffe beurs!

Veelgestelde vragen
Wat heb ik nodig voor het handletteren?

Voor deze workshop zijn alle benodigde materialen aanwezig. Je werkt op glas met de Edding Gloss Paint Markers. Het is handig als je een tas hebt om de lijst in mee te nemen (het is A5-formaat).

Ik kan helemaal niet mooi schrijven. Kan ik dit wel?

De workshop handletteren is voor iedereen die het leuk lijkt om letters te tekenen, of je nou ervaring hebt of niet. Dat maakt helemaal niet uit. Ook voor vrouwen die niet kunnen tekenen of een lelijk handschrift hebben is deze workshop geschikt. Je leert namelijk een handige techniek waarbij je een ontwerp over kunt brengen op glas. Je kunt uit meerdere ontwerpen kiezen. Als je het niet wilt, dan hoef je niets zelf te ontwerpen qua tekst.

Ik heb al ervaring met handletteren, is dit dan wel wat voor mij?

Ook als je ervaring hebt met handletteren is deze workshop heel leuk. Je leert een handige techniek waarmee je een ontwerp overbrengt op glas. Dit ontwerp kun je zelf maken aan de hand van de tips die ik geef aan het begin van de workshop. Zo is er ook als je wat ervaring hebt genoeg uitdaging voor jou te vinden. Mocht je dit niet willen doen, dan is er ook de optie om een ontwerp van een van mijn voorbeelden na te maken.

Hoe koop ik een kaartje voor de workshop?

Aanmelden kan door onderaan op deze pagina het tijdstip van jouw voorkeur te kiezen en op de link te klikken. Zo kom je op de desbetreffende betaalpagina terecht. Na betaling is jouw plekje voor de workshop definitief. Je ontvangt een bevestiging in je mailbox. Hopelijk tot dan!

Kaartje voor de workshop kopen

Kijk hieronder naar de tijden en kies je moment uit. Je kunt meerdere kaartjes tegelijk kopen, bijvoorbeeld als je meteen een kaartje voor jou en je vriendin wilt kopen. Op iedere pagina, dus voor iedere workshop, staat vermeld hoeveel kaartjes er nog beschikbaar zijn. Mocht je vragen hebben, stuur mij een berichtje. En dan zie ik je misschien wel op KreaDoe!

PS: Kun je nu al niet wachten om aan de slag te gaan met handletteren? Koop dan het letter werkboek (pdf) bij je bestelling. Dit aanbod zie je op de betaalpagina. Hiermee kun je meteen mooie letters leren schrijven!