Klaprozen tekenen in bullet journal met zwart papier

door | 6 mei 2022

In deze video leer je hoe je klaprozen tekent op zwart papier. Misschien heb je wel een bullet journal met zwarte pagina’s, of vind je het effect van gekleurde stiften op zwart papier gewoon heel mooi. Ik laat je zien hoe je mooie bullet journal spreads opbouwt voor de maand juni. Mocht je nou geen agenda bijhouden, dan kun je de data negeren. De data zijn van juni 2021.

Bullet journal en Posca Markers

Ik raad je aan om stevig papier te nemen, zodat de stiften niet doordrukken. Ik gebruik het Blackout Book van Archer & Olive. Het papier in dit bullet journal is 160 grams, dat is twee keer zo dik dan de standaard dikte van bullet journals. Posca markers drukken niet door dit papier heen. Ik heb de dunste variant van Posca markers. Je kunt ook andere gelpennen en brushpennen gebruiken in je bullet journal, maar je moet eerst testen of je ze goed ziet op zwart papier. Het testen kun je het beste doen op een los papier of achterin je bullet journal.

Gratis workshop tekenen in je bullet journal

De video duurt ruim 45 minuten en is eigenlijk een volledige workshop tekenen in je bullet journal. Je leert hoe je mooie bloemen tekent met gelpennen en brushpennen. Het is handig om de bloemen eerst te schetsen met grijs potlood. Dat geeft je wat houvast. Als je bloemen tekenen moeilijk vindt, dan raad ik je aan om wat foto’s op Google op te zoeken. Kijk goed naar de basisvormen die je herkent. Je begint met het tekenen van deze vormen. Dan kun je er later altijd nog details aan toevoegen.

Klaprozen tekenen

Klaprozen zijn prachtige bloemen om te tekenen. Voor deze tekeningen gebruik ik een overzichtelijk kleurenpalet van rood, groen en wit. Deze kleuren knallen mooi naar voren op de zwarte achtergrond. Er zijn verschillende manieren om klaprozen te tekenen. Ik leer het je stap voor stap en mijn bedoeling is om het zo eenvoudig mogelijk te maken voor je. Wat je leert in de tutorial kun je natuurlijk ook toepassen op wit papier, daar staat het ook heel mooi op! Ik wens je veel plezier bij het tekenen van de klaprozen!

Bekijk hieronder de gratis workshop klaprozen tekenen in je bullet journal

Leer in een halfuur hoe je een leuke verjaardagskaart handlettert! Meld je aan voor mijn gratis workshop handletteren en ontdek dat je niet perfect hoeft te kunnen schrijven om prachtige kaarten te maken!


0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *