Hoe kan ik geld verdienen met handletteren?

door | 18 mei 2021

Beleef jij veel plezier aan handletteren en wil je hier je geld mee gaan verdienen? Wil je anderen leren hoe je moet handletteren?

Bijvoorbeeld door workshops handletteren aan kinderen en volwassenen te geven? Lees dan deze blog. Hierin lees je waar je op moet letten als je wilt beginnen als handlettering docent.

Geld verdienen met workshops handletteren

Beginnen met handletteren doe je volgens een aantal stappen. Ga na hoe je zelf bent begonnen. Welke boeken heb je gelezen? Door welke artiesten liet jij je inspireren? Bekeek je bepaalde tutorials?

Kijk of je dit terug kunt brengen in je workshop. Handlettering is een onderwerp waar je veel over kunt vinden op internet. Als mensen bij jou een workshop willen volgen, dan willen ze overzicht hierin. Houd het simpel en begin bij de basis.

Je cursisten willen weten waar ze moeten beginnen en wat ze moeten doen om goed te worden in handletteren. Misschien ben je wel een voorbeeld voor hen en willen je cursisten er net zo goed in worden als jij.

Het is dus handig als je een portfolio op je website hebt staan, of regelmatig je werk op een plek als Instagram post. Hiermee laat je zien hoe je zelf kunt handletteren en wat jij je cursisten kunt leren.

Een prijs voor een handletter workshop maken

Ga je lesgeven? Bedenk dan van tevoren wat je minimaal nodig hebt aan inkomsten. Dit kun je ook afstemmen op een minimaal aantal deelnemers. Sowieso is het fijn als mensen in een klein groepje zitten.

Ik zou minstens 4 mensen aanhouden en maximaal 12 mensen. Dan heb je genoeg aandacht voor iedereen. Het ligt er natuurlijk ook aan hoeveel geld je wilt verdienen met een workshop handletteren. Als groepjes te klein zijn is het mogelijk niet rendabel, dus let daar goed op.

Klanten vinden voor je handlettering workshops

De meeste klanten vinden mij via Google. Ik ben hierop goed te vinden, omdat mijn pagina veel woorden bevat waar mensen naar zoeken als ze een handlettering cursus of workshop willen.

Een website met teksten waarin SEO is verwerkt helpt echt met het verkrijgen van klanten. Je verdiepen in SEO loont zich zeker. Als je geld wilt verdienen met handlettering is het belangrijk dat mensen je goed kunnen vinden via Google.

Begin met het geven van een workshop

Hopelijk heb je wat aan mijn tips. Er komt wat bij kijken als je wilt beginnen als handlettering docent en op die manier met handletteren geld wilt verdienen. Begin gewoon. Kijk of er een Volksuniversiteit bij je in de buurt is of een wijkcentrum waar je iets kun organiseren.

Als dat een stap te ver is kun je een workshop geven aan vrienden of familie. Begin op de manier hoe jij je prettig voelt. Als je er plezier in hebt en goed aan de buitenwereld laat zien wat je kunt, dan komen er steeds meer opdrachten.

Uiteindelijk zijn er veel verschillende manieren om geld te verdienen met handletteren. Het geven van workshops handlettering is er een. Je kunt natuurlijk ook denken aan het verkopen van je eigen posters en kaarten. Of het handletteren op krijtborden. Hier heb ik een blog over gemaakt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *