Hoe het allereerste KreaDoe Lentefestival was

door | 15 apr 2022

In 2022 was er van 8 t/m 10 april het allereerste KreaDoe Lentefestival in de Jaarbeurs Utrecht. Ik heb er met een stand gestaan waarin ik workshops handletteren gaf. In deze blog vertel ik je meer over dit festival. Ik vond het onwijs tof!

Het KreaDoe Lentefestival


Het was een heel gezellig en vrolijk festival! Er was live muziek en er waren veel influencers die je kon ontmoeten. Creachick was er op iedere dag een aantal uren. Zij trok veel jonge meiden aan. Op deze beurs was ook meer aandacht voor duurzaamheid, onder andere hoe je door te recyclen en upcyclen toffe dingen kunt maken.

Workshops handletteren op KreaDoe


Naar mijn weten was ik de enige persoon die workshops handletteren aanbod op de KreaDoe. Ik merkte dat er heel veel animo was voor de workshop. Echt onwijs gaaf om te merken! Ik moest vaak een nee verkopen. Als ik meer plek had, dan hadden er nog meer mensen een workshop bij mij gevolgd. In mijn workshop leerde je hoe je een mooie quote op een krijtbord kunt handletteren. Ik vond het heel gaaf om te zien wat iedereen maakte! Ik ben dankbaar voor alle mensen die bij mij een workshop hebben gevolgd. Ik ga dit graag nog eens doen!

Wat is het verschil met de KreaDoe in oktober?


Het Lentefestival verschilt van de KreaDoe in oktober. De verschillen die mij opvallen waren vooral in het aanbod, de omvang en duur van de beurs en de doelgroep. Er waren echt veel Do It Yourself workshops te volgen. Naar verhouding leken dit er meer te zijn dan de oktober editie. Het Lentefestival is van vrijdag t/m zondag en de najaarseditie is van woensdag t/m zondag.

Het KreaDoe Lentefestival was in één grote hal. De KreaDoe in oktober is in 3 hallen, waarvan er 1 wel klein is. Ik denk dat het qua omvang de helft is van de gewone editie. Qua aanbod merkte ik dat er minder kramen waren met materialen voor kaarten maken, haken en breien. Op de lente editie kwam een jonger publiek af dan de herfst editie.

Mijn indruk van het Lentefestival


Ik heb 3 dagen workshops gegeven. Ik heb zelf alleen voor en na openingstijd over de beurs gelopen (tijdens de beurs alleen om naar de wc te gaan en dan moest ik mij vaak door de mensen heen wurmen!). Mijn beeld is dus niet helemaal representatief. Vanuit mijn stand kon ik zien dat er echt veel bezoekers waren. Het was regelmatig dringen voor de kraampjes. Eigenlijk de ouderwetse gezelligheid. Iedere dag hoorde ik regelmatig live muziek wat voor een echt festival gevoel zorgde. Het aanbod was breed: van tekenen, schilderen, knutselen, breien, haken, kaarten maken tot werken met natuurlijk materiaal. En nog veel meer!

KreaDoe oktober 2022


In oktober zal ik weer workshops geven op de KreaDoe. Ik zal dit niet 5 dagen doen, want ik wil er ook heel graag een dag rondlopen om zelf allerlei leuke indrukken op te doen en een workshop te volgen! Als ik weet welke dagen ik er sta zal ik het op de site zetten.

KreaDoe Lentefestival 2023


In 2023 komt er weer een Lentefestival! Ik ga er sowieso heen en ik wil er dan ook een dag kunnen lopen als bezoeker. De sfeer is echt zo leuk. Er is live muziek en er zijn een heleboel interviews en andere activiteiten in de huiskamer. Het lijkt mij leuk om daar een drankje te drinken en te genieten van alles wat er is! En natuurlijk lekker shoppen. Ga jij naar het lentefestival denk je?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *