Gratis workshop hand­letteren

Je tekenspullen liggen in de kast te verstoffen. Je neemt er de tijd niet voor, ook al weet je dat je tekenen leuk vindt om te doen.

De gedachte om creatief bezig te zijn schiet steeds vaker door je hoofd.
Gevolgd door de onzekerheid dat je tekening zal mislukken, dus begin je maar niet.

Handletteren is dan ideaal. Hierbij ben je op een heel vrije manier letters aan het maken. Je hoeft niet mooi te kunnen schrijven. Het is iets anders dan je handschrift en je hoeft ook niet realistisch te kunnen tekenen.

Door middel van mijn gratis workshop handletteren ga je leren hoe je met letters en wat simpele versieringen een mooie verjaardagskaart maakt.

Je ontdekt dat je niet mooi hoeft te kunnen schrijven of tekenen om mooie dingen te maken. Het fijne aan het maken van kaarten is dat je op klein formaat werkt, dus heb je snel een leuk resultaat.

In de workshop leer je in een halfuur:

Hoe je een verjaardagskaart handlettert

Welke materialen je nodig hebt om te handletteren

Wat de beste pennen zijn

Waar je rekening mee moet houden als je begint met handletteren

Wat je zelf kunt maken door te handletteren

Deze workshop geeft je het vertrouwen dat je het kunt!

Volg mijn gratis workshop handletteren

Meld je aan voor de workshop en leer een leuke verjaardagskaart handletteren!

“Heel heldere uitleg, veel voorbeelden. Ik ben erg onhandig en kon niet handletteren, maar heb nu al een aantal mensen blij gemaakt met een gehandletterde kaart.”

Mayke

Hi, ik ben Annelon!

Ik was vroeger enorm perfectionistisch. Ik vond het leuk om te tekenen, maar die kritische stem verhoogde mijn plezier niet bepaald.

Ik wilde wel graag iets met mijn creativiteit doen en dacht: letters schrijven lukt mij nog wel.

Dus toen begon ik met handletteren. Ik gebruikte oefenbladen van alfabetten en ging mijn eigen kaartjes handletteren. Het handletteren was voor mij een creatieve uitlaatklep waar ik plezier aan beleefde.

Bijkomend voordeel is dat ik dat op kaartjes deed, daar kon ik mijn vrienden en familie blij mee maken. Zo voelde het ergens ook nog een beetje als nuttig bezig zijn, want ik gunde mij niet veel tijd voor mijzelf.

Als ik er al zoveel plezier aan beleefde, dan zouden andere vrouwen dit vast ook hebben, dacht ik.
Er is zóveel over handlettering te vinden, dat je soms niet weet waar je moet beginnen.

Mijn geordende karakter en ervaring als docent gebruikte ik bij het maken van een logisch stappenplan. Zodat iemand die nog nooit heeft gehandlettert na een workshop weet waar te beginnen en binnen no time leuke kaarten kan handletteren.