Geld verdienen met handletteren of schrijven op krijtborden

door | 1 jul 2021

Beleef jij veel plezier aan handletteren en wil je hier je geld mee gaan verdienen? Wil je geld verdienen door op krijtborden en muren te schrijven of handletteren? Lees dan deze blog. Hierin lees je waar je op moet letten als je geld wilt verdienen met je handlettering tekeningen.

Menuborden leren handletteren

Menuborden in de horeca kun je voorzien van een krijttekening. Dit kan met schoolkrijt of met krijtstiften. Je kunt zelf een horecabord kopen om op te oefenen. Of je schildert een muur met schoolbordverf in je huis. Ook hierbij geldt: veel oefenen, dan word je er beter in. Maak hier foto’s van voor je website of social media, dan kunnen toekomstige klanten zien wat je stijl is en of dat bij hun onderneming past.

Klanten vinden om voor te tekenen

Ken je ondernemers in de horeca? Misschien hebben zij wel een krijtbord waar je iets op mag maken. Het is aan jou of je hier meteen geld voor wilt vragen of eerst wat ervaring en zelfvertrouwen hierin op wilt bouwen. Je kunt langs cafés, winkels en restaurants in je omgeving om te kijken of ze een krijtbord of krijtmuur hebben. Als er niets op staat of iets zonder tekeningen, dan kun je vertellen dat jij hier wel raad mee weet.

Zorg dat je je verhaal klaar hebt en spreek met de eigenaar van de zaak. Neem een visitekaartje mee waar je contactgegevens op staan. Lees meer op mijn blog over de voordelen van krijtborden.

Een foto op je visitekaartje van een bord van je is handig. Een folder lijkt mij niet nodig. Ik denk dat direct benaderen beter werkt dan flyeren. Je kunt doelgericht bij zaken langsgaan.

De meeste klanten vinden mij via Google. Ik ben hierop goed te vinden, omdat mijn pagina veel woorden bevat waar mensen naar zoeken als ze een krijtbordtekening willen. Een website met teksten waarin SEO is verwerkt helpt echt met het verkrijgen van klanten. Je verdiepen in SEO loont zich zeker. Verder is een portfolio noodzakelijk, omdat mensen moeten zien wat je maakt.

Prijs berekenen voor een tekening

Je moet zelf kiezen of je een uurprijs of een totaalprijs voor een bord rekent. Je leert vanzelf steeds beter inschatten hoe lang je met een bord bezig bent. Mijn voorkeur gaat uit naar een totaalprijs. Houd een uurprijs in gedachten en verwerk dat in je totaalprijs. Reken uit wat je minimaal wilt verdienen per uur en houd rekening met alle kosten die je hebt als zelfstandig ondernemer.

Op een offerte geef ik ook mijn reiskostenvergoeding aan. Op de dienst van het tekenen moet je 21% btw rekenen. Ik geef een totaalprijs aan op mijn offerte. Als ik voldoende informatie heb, dan kan ik een inschatting maken van de tijd dat ik er mee bezig ben en hoeveel het gaat kosten. Denk hierbij aan de ondergrond, de afmetingen, kleur of zwart-wit, veel tekst of juist veel tekeningen etc. Je wilt geld verdienen met handletteren of schrijven op krijtborden, dus maak ook een eerlijke prijs.

Krijtstiften, acrylstiften en schoolkrijt

Er zijn ontzettend veel merken die krijtstiften op de markt hebben gebracht. Probeer ze uit, kijk welke je fijn vindt. Probeer krijtstiften, acrylstiften en schoolkrijt.

Als je met krijtstiften op een krijtmuur tekent, dan trekt het in de muur. Dit laat een waas achter die je niet weg krijgt. Dat moet je klant weten. Misschien wil hij dat niet. Veel klanten van mij willen dat ik met krijt teken, omdat de tekeningen er ook weer vanaf moeten. Dit zijn zaken waar er met schoolbordverf op een muur (of deel van een muur) is geschilderd.

Vraag je klant van tevoren of de tekening permanent of tijdelijk is. Lopen er veel mensen langs de tekening waardoor die uitgeveegd kan worden? Dan is krijt niet ideaal. Krijtstift of verfstift is dan handiger. Maar als de klant wilt dat de tekening ook weer uitgeveegd kan worden om er een nieuwe op te laten zetten, dan zou ik voor krijt kiezen.

Kun je met krijt tekenen? Dit werkt heel anders dan met stift tekenen. Als je dit ook onder de knie hebt, dan kun je meer klanten van dienst zijn. Je kunt je natuurlijk ook in een van de twee specialiseren.

Begin met tekenen!

Hopelijk heb je wat aan mijn tips. Er komt nog best wat bij kijken als je wilt beginnen als krijtbordtekenaar en zo je geld wilt verdienen met handletteren of schrijven op krijtborden. Iedereen doet het op zijn eigen manier. Je moet ergens beginnen. Begin gewoon. En oefen er thuis lekker op los. Als je er plezier in hebt en goed aan de buitenwereld laat zien en horen wat je kunt, dan komen er steeds meer opdrachten.

Wil jij weten hoe je geld kunt verdienen met het geven van handlettering workshops? Lees dan mijn andere blog!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *