Eigen Huis en Tuin Lekker Leven: handletteren op een krijtbord

door | 19 okt 2023

In de uitzending van Eigen Huis en Tuin: Lekker Leven van 19 oktober 2023 zie je een item over het handletteren op een krijtbord. Hierop zie je hoe je een tekst over de herfst op een schoolbord schrijft. In deze blog vertel ik je meer hierover.

Eigen Huis en Tuin: Lekker Leven

Van de zomer kreeg ik bericht van iemand die voor Fremantle werkte en programma’s voor o.a. RTL maakt. Ze zochten voor Eigen Huis en Tuin: Lekker Leven iemand die wat kon laten zien over handletteren. Dat leek mij heel erg tof! We spraken een onderwerp af en een week later stond een cameravrouw bij mij op de stoep.

Eerst namen we alles door en regelde zij het licht en de camera. We hebben verschillende stukjes opgenomen en waren daar wel een paar uur mee zoet. Het was echt bijzonder om te merken hoeveel tijd er zit in een klein stukje tv. Voor mij was het een enorme uitdaging om alles zo kort en bondig te houden.

Handletteren op een krijtbord bij de herfst

In dit item laat ik je zien welke materialen je nodig hebt om op een krijtbord te tekenen of schrijven. Ik leer je hoe je blokletters en schrijfletters handlettert en alles tot een mooie tekst verwerkt. Ook vertel ik een truc over hoe je tekeningen over kunt trekken… voor als je vindt dat je niet kunt tekenen.

Bekijk op Videoland de aflevering: Seizoen 6, Aflevering 29. Rond de 19e minuut begint het fragment.

In een stukje op tv van 4 minuten wilde ik heel veel vertellen. Ik wide namelijk dat je na het kijken ervan zelf een tekst op een krijtbord kunt handletteren. Ik kon er nog zoveel meer over vertellen dat ik er een online cursus van heb gemaakt!

Tekenen en schrijven op een krijtbord

In deze cursus leer je mooie teksten en tekeningen op je krijtbord maken, zo ben je creatief bezig en decoreer je je huis met een persoonlijke touch.

Je hoeft niet te kunnen tekenen of mooi te kunnen schrijven
In deze cursus ontvang je 12 mooie templates (pdf sjablonen) van quotes. Deze kun je zelf printen. Dit template leer je met een speciale techniek overbrengen op je krijtbord.

Je maakt als het ware een afdruk van het voorbeeld. Hierdoor kun je de tekst overtrekken met krijtstiften. Als je het spannend vindt om zelf iets te tekenen, dan kun je dus teksten overtrekken! Uiteraard leer ik je ook hoe je zelf ontwerpen van een tekening maakt.

Het is zo leuk om creatief bezig te zijn en mooie dingen voor in huis te maken!

Ik vertel je er meer over op de volgende pagina:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *