Cursus hand­letteren

Maak zelf kaarten en tekeningen met mooie handgeschreven teksten, zodat je op een ontspannen manier creatief bezig bent en je huis persoonlijk decoreert.

Bekijk eerst de video voordat je verder leest

Herken jij dit ook?

Je weet niet wat de beste materialen zijn om te beginnen met handletteren.

Je hebt het gevoel dat je maar wat aanrommelt als je iets probeert te tekenen.

Je wilt graag originele kaarten en cadeaus maken en aan vrienden en familie geven, maar je weet niet hoe je dit moet maken.

Je maakt graag creaties voor in je interieur, maar wat je nu maakt durf je niet in je huis neer te zetten of op te hangen.

Je bent op zoek naar je eigen stijl, maar steeds als je op Instagram ziet wat anderen maken raak je overweldigt en onzeker. Het lijkt alsof die vrouwen dit zomaar kunnen.

Stel je eens voor dat je aan de eettafel gaat zitten met een kop thee en wat lekkers. Misschien steek je een kaars aan en zet je een fijn muziekje op.

Je pakt je pennen en papier uit de kast en gaat tekenen. Je merkt dat de tijd voorbij vliegt terwijl je met plezier aan het handletteren bent. Het is rustig in je hoofd.

Met een tevreden gevoel kijk je naar de tekeningen die je hebt gemaakt. In je hand heb je een zelfgemaakte kaart die je gaat opsturen naar een vriendin. Wat zal ze hier blij mee zijn als ze dit op haar deurmat ziet liggen!

Terwijl je ontspannen je tekenspullen in de kast terug legt bedenk je dat je de volgende keer een tekening gaat maken die precies aansluit bij je interieur. Die kun je mooi in de fotolijst doen die je nog hebt liggen.

Je kijkt met plezier uit naar het volgende creatieve moment voor jezelf.

Je hoeft niet te kunnen tekenen. Je hoeft niet mooi te kunnen schrijven.

Je hoeft absoluut geen talent te hebben om te handletteren.

Ik weet zeker dat jij na het volgen van deze cursus een mooie tekening kunt handletteren.

In deze cursus leer je stap voor stap hoe je dat doet, zodat jij met plezier kaarten en posters maakt om cadeau te doen of je huis mee te decoreren.

Jij kunt dit ook!

De online cursus handletteren:

 • leer kalligrafie letters met een simpele truc maken
 • maak strakke blokletters met toffe effecten
 • leer brushletteren met een brushpen
 • maak zelf je composities voor je teksten
 • leer simpele en vrolijke tekeningen maken
 • maak kleurrijke achtergronden voor je teksten
 • leer handletteren op hout, karton, papier, glas en krijtbord
Deze online cursus is geschikt voor je als je…
 • niet meer teleurgesteld wilt zijn over je eigen teksten en tekeningen
 • het leuk vindt om te tekenen en schrijven
 • ruimte wilt geven aan je creatieve kant
 • last van perfectionisme hebt en daardoor niet begint
 • een duwtje in de rug wilt om nu echt te beginnen met handletteren
 • jezelf wilt trakteren op meer creatieve tijd voor jezelf!
Dit krijg je bij de cursus:
 • 2,5 uur aan video’s: duidelijke en rustige instructievideo’s. (t.w.v. €150,-)
 • Werkboek (pdf) van ruim 80 pagina’s waarin alle opdrachten en lessen staan beschreven, zodat je dit altijd op je gemak na kunt lezen. (t.w.v. €49,-)
 • Support: Onderaan de modules heb je de gelegenheid om je vragen te stellen. De vragen & mijn antwoorden zijn zichtbaar voor iedereen, zodat alle cursisten hier wat aan hebben. (t.w.v. €39,-)
 • Direct toegang tot de 7 modules in de online leeromgeving.

Nu voor 147,-

Gun jezelf dit creatieve moment!

Je gaat op kaarten handletteren. Het is plezierig om te doen en je maakt er iemand anders blij mee!

Er zijn zoveel grappige teksten om te handletteren!

Heel duidelijke lessen en handboek. Zeer creatief en leuk om te doen! Annelon is helder in haar uitleg en zeer vriendelijk en behulpzaam.
Deirdre van Megesen

Ik heb de cursus als heel fijn ervaren. Annelon is een aardige, creatieve en vooral kundige docent. Het was een heel leuke en inspirerende cursus en ik pas nog steeds het geleerde toe als ik bijvoorbeeld mensen in mijn omgeving iets wil wensen.

Trudy Ganga

Ik wil je graag bedanken voor de leuke cursus! Had van te voren niet gedacht dat ik het zo leuk zou vinden! Vooral ook met de brushpen de achtergrondjes verven, dus ik ben blij dat ik gewoon aan de slag ben gegaan.

Saskia

Hi, ik ben Annelon!

Al zolang ik mij kan herinneren ben ik aan het tekenen en schrijven. Van mijn creatieve hobby’s heb ik mijn werk gemaakt. Als tekendocent heb ik jarenlang les op scholen gegeven.

Handletteren kwam op mijn pad en heeft mij ontspanning en plezier gebracht. Ik vond het superleuk om teksten mooi weer te geven.

Ik versierde er van alles mee in huis: mokken, fotolijstjes, ramen en deuren. Ook maakte ik persoonlijke cadeaus en kaarten. Het gaf een fijn gevoel om mensen hier blij mee te maken.

Dit deel ik graag met anderen. Het is heerlijk om zelf mooie dingen te maken. Maar bovenal: het gaat erom dat je er plezier in hebt.

Het lijkt me onwijs gaaf om je te verwelkomen bij de cursus, zodat ook jij hiervan kan genieten!

Je leert brushletteren met een brushpen.

Je leert letters in verschillende lettertypes handletteren. Ook kun je na deze cursus banners en decoraties bij je teksten tekenen!

Ben je klaar om…
 • 2,5 uur aan video’s: duidelijke en rustige instructievideo’s. (t.w.v. €150,-)
 • Werkboek (pdf) van ruim 80 pagina’s waarin alle opdrachten en lessen staan beschreven, zodat je dit altijd op je gemak na kunt lezen. (t.w.v. €49,-)
 • Support: Onderaan de modules heb je de gelegenheid om je vragen te stellen. De vragen & mijn antwoorden zijn zichtbaar voor iedereen, zodat alle cursisten hier wat aan hebben. (t.w.v. €39,-)
 • Direct toegang tot de 7 modules in de online leeromgeving.

Nu voor 147,-

Verwen jezelf met meer creatieve tijd voor jezelf
Veelgestelde vragen
Wat leer ik tijdens de online cursus handletteren?

Met de online cursus ‘handletteren voor beginners’ leer je in 7 modules handige technieken en trucs om te handletteren. Alles gaat stap voor stap, zodat je op een overzichtelijke manier leert handletteren op ondergronden als papier, hout, krijtborden en glas. De cursus is uit de volgende modules opgebouwd:

Module 1: Dynamische 3D-letters
Module 2: Sierlijke schrijfletters
Module 3: Prachtige brushletters
Module 4: Mooie illustraties
Module 5: Knallende composities
Module 6: Originele kaarten
Module 7: Gepersonaliseerde geschenken

Welke materialen heb ik nodig voor deze cursus?

Voor handletteren heb je helemaal niet veel spullen nodig. Veel dingen heb je misschien al in huis. Met deze materialen kun je de cursus volgen: grijs potlood, gum, liniaal, puntenslijper, kopieerpapier, stevig A4-papier, zwarte fineliner, zwarte stift, zwarte brushpen en een of meerdere gekleurde brushpennen.  Optioneel kun je nog verfstiften, krijtstiften, gekleurd karton en kaarten aanschaffen. Wil je weten wat goede merken materialen zijn? Lees dan deze blog.

Ik kan niet tekenen en ik heb een lelijk handschrift. Kan ik dit wel leren?

Je hebt geen ervaring nodig om aan deze cursus te beginnen. En je hoeft ook niet te kunnen tekenen of mooi te kunnen schrijven. Ik weet zeker dat jij dit ook kan!

Is de cursus ook te volgen voor kinderen of is dat te moeilijk voor ze?

De cursus handletteren is zeker ook goed voor kinderen te volgen. Ik geef ook workshops handletteren aan meiden vanaf 8 jaar en die vinden dat helemaal leuk. Ik hanteer in mijn cursus dezelfde uitleg, maak het simpel, zodat het voor iedereen goed te volgen is. Ik denk dat het zeker niet te moeilijk is.
Mocht je kind toch ergens tegenaan lopen, dan kan je kind mij altijd een vraag stellen onderaan de les in de leeromgeving, dan help ik zo snel mogelijk.

Krijg ik hulp bij de cursus?

Jazeker! Onderaan iedere les kun je je vraag stellen. Ik zal deze dan zo snel mogelijk beantwoorden. De vragen en antwoorden zijn voor iedereen in de leeromgeving zichtbaar, zo leren we van elkaar.

Wanneer begint de online cursus?

Je kunt na aanschaf direct beginnen met de cursus. Je hebt direct toegang tot alle lessen. De cursus is opgedeeld in 7 modules. Je kijkt video’s en krijgt opdrachten. Ook kun je alles teruglezen in het digitale werkboek. Je volgt de cursus op je eigen tempo. Ik adviseer om hier een vast moment voor in te plannen.

Hoe lang blijven de video’s beschikbaar?

Je kunt alle video’s in je eigen tempo, en zo vaak als je wilt, bekijken. Je hebt onbeperkt toegang.

Hoeveel tijd kost deze cursus?

Deze cursus heeft een studieduur van circa 20 uur. Je kunt bijvoorbeeld gedurende 8 weken een vaste avond (van 2,5 uur) voor deze cursus reserveren. Of als je liever korte momenten pakt: je kunt ook 2 maanden iedere doordeweekse avond een half uurtje handletteren. Je kunt het natuurlijk ook verspreiden over een langere periode. Kijk even wat bij je past en zet het in je agenda.

Zit er muziek bij de video’s?

Nee, bij de video’s heb ik geen achtergrondmuziek geplaatst. Je hoort mij op een rustige manier praten en af en toe ben ik ook even stil. 😉

Wat als ik niet tevreden ben?

Als je niet tevreden bent, dan krijg je je geld terug. Laat dit binnen 14 dagen na je betaling per mail weten met een duidelijke toelichting, dan stort ik je geld terug.

Is de online cursus handletteren zakelijk aftrekbaar?

Ja, je kunt deze cursus als bedrijfskosten aftrekken. De genoemde prijs is inclusief 21% btw. Dit staat ook op de factuur die je ontvangt.

Heb je nog een vraag? Stel hem gerust aan me, ik help je graag!