Cursus hand­letteren

Maak zelf kaarten en tekeningen met mooie handgeschreven teksten, zodat je op een ontspannen manier creatief bezig bent en je huis persoonlijk decoreert.

Herken jij dit ook?

Je hebt het gevoel dat je maar wat aanrommelt als je iets probeert te tekenen.

Je weet niet wat de beste materialen zijn om te beginnen met handletteren.
Je wilt graag originele kaarten en cadeaus maken en aan vrienden en familie geven, maar je weet niet hoe je dit moet maken.
Je woning vind je nog wat onpersoonlijk en wil je decoreren met mooie zelfgemaakte decoraties, maar wat je nu maakt durf je niet neer te zetten.
Je vindt het leuk om met tekst te werken en je te omringen met mooie quotes, maar die woonbordjes van de Xenos met home sweet home vind je afgezaagd. Je wilt iets bijzonders, iets dat precies bij jou en jouw interieur past.
Je bent op zoek naar je eigen stijl, maar steeds als je op Instagram ziet wat anderen maken raak je overweldigt en onzeker. Het lijkt alsof die vrouwen dit zomaar kunnen.

Stel je eens voor dat je aan de eettafel gaat zitten met een kop thee en wat lekkers. Misschien steek je een lekkere geurkaars aan en zet je een fijn muziekje op. Je pakt je pennen en papier uit de kast en gaat tekenen. Je merkt dat de tijd voorbij vliegt terwijl je met plezier aan het tekenen bent. Het is rustig in je hoofd. Met een tevreden gevoel kijk je naar de tekeningen die je hebt gemaakt. In je hand heb je een persoonlijke zelfgemaakte kaart die je gaat opsturen naar een vriendin. Wat zal ze hier blij mee zijn als dit op haar deurmat valt! Terwijl je je tekenspullen in de kast terug legt bedenk je dat je de volgende keer een tekening gaat maken voor je woonkamer. Die kun je mooi in die lijst doen die je nog hebt liggen. Je kijkt met plezier uit naar het volgende moment dat je gaat tekenen.

Op een speelse manier leer je hoe je je favoriete of grappigste quote zelf op papier kunt zetten. Je leert de onmisbare handlettering technieken waarmee je ieder stuk papier, hout of glas tot een knallend kunstwerk omtovert. Je maakt kaarten en posters om cadeau te doen of je huis mee te decoreren.

Tijdens de cursus kun je je creativiteit kwijt in het spelen met letters en je beleeft plezier aan het maken van je eigen tekeningen. Het resultaat zijn creaties waar je echt blij van wordt! Maar niet alleen jij, ook familie, vrienden en collega’s maak je blij met jouw teksten op kaarten en cadeaus.

In de online cursus handletteren leer je in 7 modules:
 1. sierlijke letters tekenen met behulp van een slimme truc
 2. blokletters tekenen in allerlei vormen en stijlen
 3. een compositie van tekst en tekeningen maken
 4. kleurrijke achtergronden voor je teksten maken
 5. simpele en vrolijke tekeningen maken
 6. kaarten met mooie teksten schrijven
 7. handletteren op ondergronden als hout, krijtborden en glas

Bekijk eerst de video voordat je verder leest!

Dit krijg je bij de cursus:
 • 7 modules.
 • 2,5 uur aan instructievideo’s.
 • Werkboek (pdf) van ruim 80 pagina’s waarin alle opdrachten en lessen staan beschreven, zodat je dit altijd op je gemak na kunt lezen.
 • Onbeperkt vragen stellen: Onderaan de modules heb je de gelegenheid om je vragen te stellen. De vragen & mijn antwoorden zijn zichtbaar voor iedereen, zodat alle cursisten hier wat aan hebben.
 • Direct toegang tot alle modules.

Voor de cursus betaal je €77,-

Deze online cursus is geschikt voor je als je…
 • niet meer teleurgesteld wilt zijn over je eigen teksten en tekeningen
 • het leuk vindt om te tekenen en schrijven
 • ruimte wilt geven aan je creatieve kant
 • last van perfectionisme hebt en daardoor niet begint
 • een duwtje in de rug wilt om nu echt te beginnen met handletteren
 • jezelf wilt trakteren op meer creatieve tijd voor jezelf!

Je gaat op kaarten handletteren. Het is plezierig om te doen en je maakt er iemand anders blij mee!

Er zijn zoveel grappige teksten om te handletteren!

Heel duidelijke lessen en handboek. Zeer creatief en leuk om te doen! Annelon is helder in haar uitleg en zeer vriendelijk en behulpzaam.
Deirdre van Megesen
Ik heb de cursus als heel fijn ervaren. Annelon heeft zelf een mooi, duidelijk en praktisch lesboek gemaakt met veel voorbeelden en aanwijzingen. Ik gebruik het nog steeds.
Annelon is een aardige, creatieve en vooral kundige docent. Het was een heel leuke en inspirerende cursus en ik pas nog steeds het geleerde toe als ik bijvoorbeeld mensen in mijn omgeving iets wil wensen.

Trudy Ganga

Ik heb een cursus handlettering gevolgd bij Krijtgeluk. Ze legt alles rustig en duidelijk uit. Het geheel is opgedeeld in logische en overzichtelijke lessen/hoofdstukken. Ook administratief gezien verliep alles soepel en snel.

Manon

Hi, ik ben Annelon!
Al zolang ik mij kan herinneren ben ik aan het tekenen en schrijven. Van mijn creatieve hobby’s heb ik mijn werk gemaakt. Als tekendocent heb ik jarenlang tekenles aan kinderen gegeven. In die lessen hadden zij een moment om even met de handen in plaats van met het hoofd bezig te zijn. Ik merkte dat vrouwen hier ook behoefte aan hadden. We hebben al zoveel aan ons hoofd en zijn te weinig met onze handen bezig, terwijl ons dat zoveel rust biedt.

Handletteren kwam op mijn pad en heeft mij ontspanning en plezier gebracht in moeilijke tijden. Ik ontwikkelde een methode waardoor vrouwen dit gemakkelijk en snel leren.
Ik vind dat iedere vrouw tijd voor zichzelf mag nemen, ook al hebben ze nog zo’n druk leven, om daardoor meer geluk te ervaren.

Ik help vrouwen om te handletteren en leer ze dat het eenvoudiger is dan ze denken. In mijn cursus leer ik je daarom alles aan in simpele stappen. Het hoeft niet mooi te zijn, het gaat erom dat je er plezier in hebt. Het lijkt me onwijs gaaf om je te verwelkomen bij de cursus, zodat ook jij hiervan kan genieten!

Veelgestelde vragen
Wat leer ik tijdens de online cursus handletteren?
Met de online cursus ‘handletteren voor beginners’ leer je in 7 modules handige technieken en trucs om te handletteren. Alles gaat stap voor stap, zodat je op een overzichtelijke manier leert handletteren op ondergronden als papier, hout, krijtborden en glas.
Ik heb nog (bijna) geen ervaring met handletteren. Is dat erg?

Deze cursus is gemaakt voor mensen die willen beginnen met handletteren of daar net mee zijn begonnen en meer effecten in hun letters aan willen brengen.

Ik kan niet tekenen en ik heb een lelijk handschrift. Kan ik dit wel leren?

Je hebt geen ervaring nodig om aan deze cursus te beginnen. En je hoeft ook niet te kunnen tekenen of mooi te kunnen schrijven. Ik weet zeker dat jij dit ook kan!

Ik heb al geoefend met handletteren, is deze cursus dan wel geschikt voor mij?

Als je al een beetje kunt handletteren, dan is deze cursus ook geschikt voor jou. Je krijgt ontzettend veel inspirerende opdrachten en trucs aangereikt.

Hoe gaat het in zijn werk?

Na aanschaf krijg je meteen toegang tot de cursus. De cursus is opgedeeld in 7 modules. Je kijkt video’s en krijgt opdrachten. Ook kun je alles teruglezen in het digitale werkboek. Je volgt de cursus op je eigen tempo. Ik adviseer om hier een vast moment voor in te plannen.

Wanneer begint de online cursus?

Je kunt na aanschaf direct beginnen met de cursus. Je hebt direct toegang tot alle lessen.

Hoe lang blijven de video’s beschikbaar?

Je kunt alle video’s in je eigen tempo, en zo vaak als je wilt, bekijken. Je hebt onbeperkt toegang.

Hoeveel tijd kost deze cursus?

Deze cursus heeft een studieduur van 20 uur. Je kunt bijvoorbeeld gedurende 8 weken een vaste avond (van 2,5 uur) voor deze cursus reserveren. Of als je liever korte momenten pakt: je kunt ook 2 maanden iedere doordeweekse avond een half uurtje handletteren. Kijk even wat bij je past en zet het in je agenda.

Welke materialen heb ik nodig om te handletteren?

Voor handletteren heb je helemaal niet veel spullen nodig. Veel dingen heb je vast al in huis. Met de basis die ik in deze blog noem zit je goed.

Zit er muziek bij de video’s?

Nee, bij de video’s heb ik geen achtergrondmuziek geplaatst. Je hoort mij op een rustige manier praten en af en toe ben ik ook even stil. 😉

Wat als ik niet tevreden ben?

Als je niet tevreden bent, dan krijg je je geld terug. Laat dit binnen 14 dagen na je betaling per mail weten met een duidelijke toelichting, dan stort ik je geld terug.

Is de online cursus handletteren zakelijk aftrekbaar?

Ja, je kunt deze cursus als bedrijfskosten aftrekken. De genoemde prijs is inclusief 21% btw. Dit staat ook op de factuur die je ontvangt.

Heb je nog een vraag? Stel hem gerust aan me, ik help je graag!

Je leert brushletteren met een brushpen.

Je leert letters in verschillende lettertypes handletteren. Ook kun je na deze cursus banners en decoraties bij je teksten tekenen!

Ben je klaar om…

Lekker creatief aan de slag te gaan?
Te genieten van een moment voor jezelf?
Kaarten te maken waar je trots op bent?
Te leren van een professionele handletteraar?

Doe dan mee met de online cursus handletteren van Krijtgeluk!

Voor de cursus betaal je €77,- 

Verwen jezelf met meer creatieve tijd voor jezelf