Bullet journal agenda set up maken voor september 2021

door | 1 sep 2021

Maak de set up voor september 2021 in je bullet journal met weekly spreads waarin je al je afspraken en to do’s kwijt kunt. In deze blog leer je hoe je stap voor stap een openingsspread en weekly spreads maakt bij het thema ‘back to school’.

Bekijk hieronder de Youtube video voor een gratis workshop waarin je dit stap voor stap leert maken! Of lees de blog en bekijk de foto’s. Hoe dan ook: heel veel plezier met het maken van je bullet journal agenda set up voor september 2021!

Welke stiften werken goed op zwart papier?

Gebruik de Sakura Moonlight Gelly Rolls om in een bullet journal met zwarte pagina’s te tekenen en schrijven, want deze pennen zie je goed op zwart papier.

Het bullet journal met zwarte pagina’s dat ik gebruik is het Blackout Book van Archer & Olive. Dit papier heeft een dikte van 160 grams en daardoor blijft het mooi als je er met stiften op tekent. Je kunt ook Posca markers gebruiken op dit papier.

Bullet journals met een normale dikte papier van 90 grams raad ik af, omdat je papier dan heel snel gaat bobbelen en doorschijnen.

Tekenspullen of stationary tekenen

Begin met het zoeken naar inspiratie voor je tekeningen. Dit kun je doen door op Google te zoeken naar afbeeldingen van tekenspullen, stationary of back to school spullen. Je kunt ook wat spullen verzamelen en voor je neer leggen. Zorg dat je genoeg dingen ter inspiratie hebt om na te tekenen.

Openingspagina maken in je bullet journal

Op de openingspagina begin je met het handletteren van de maand september. Ik kies hier voor faux calligraphy letters. Daarna teken je allerlei tekenspullen na. Je ziet het van bovenaf, dus je hoeft niet een lastig perspectief te tekenen. Zorg dat alles naar de maand september wijst, zo krijgt dat woord meer aandacht. Vervolgens kleur je alles in met je gelpennen.

Weekoverzichten maken in je bullet journal

Voor de maand september teken ik 5 weekly spreads waarin ik al mijn afspraken en to do’s kwijt kan. Ik kies voor een indeling in 6 verticale kolommen, waarvan het weekend 1 kolom is.

Bovenaan is er ruimte voor afspraken en onderaan is er ruimte voor de taken. Iedere week voorzie ik van leuke illustraties van tekenspullen. Ik deel het iedere week anders in om het af te wisselen. Maar het zijn vaak dezelfde tekeningen als bij de openingspagina. Zo is iedere pagina anders en ziet je agenda er heel origineel uit!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *