6 Tips om mooi op een krijtbord te schrijven met krijt

door | 22 sep 2020

Je probeert mooi op een krijtbord te schrijven, maar ondertussen komen er krassen op je krijtbord en loopt de tekst helemaal scheef. Je veegt de tekst uit en wilt opnieuw beginnen, maar dan zie je dat je de tekst niet van het krijtbord af krijgt. Er blijft een witte waas achter op het krijtbord! Voor dat je je krijtje in de hoek smijt heb ik een paar belangrijke tips voor je om snel mooi op je krijtbord te schrijven.

Tip 1: Slijp je krijtje

De belangrijkste tip die ik je kan geven is: slijp je krijtje! Schoolbordkrijt past namelijk in een puntenslijper voor grote potloden. Zo slijp je een scherpe punt aan je krijtje en teken je heel precieze lijnen, ideaal voor handletteren op een krijtbord.

Tip 2: Gebruik stofvrij krijt

Heb je wel eens allemaal krassen op je krijtbord gekregen? Het is zo zonde om hier achter te komen nadat je hard je best hebt gedaan op een tekening. Dit komt door wat grove korrels in het krijt. Dit zie je in het meeste schoolbordkrijt. Stofvrij krijt is een ander soort krijt, zonder grove stukjes erin die krassen veroorzaken. Het voelt ook gladder aan. Ik ben fan van Crayola anti dust. Al geeft het nog wel stof, maar dat hoort bij krijtjes.

Tip 3: Gebruik een bordenwisser

Door je krijt met een bordenwisser uit te vegen houd je het stof van het krijt op het bord. Je veegt het uit en verwijdert het dus niet! Dat geeft die witte uitstraling waar je zo mooi in tekent.

Tip 4: Prepareer je krijtbord

Om je krijtbord te beschermen tegen krassen moet je het eerst voorbereiden met een basislaag. Neem een krijtje en veeg er met de lange kant mee over een papiertje. Zo haal je het beschermlaagje er af. Dit voorkomt krassen op je bord. Nu teken je op het krijtbord met de lange kant van dit krijtje allemaal vlakken van boven naar beneden en van links naar rechts. Overal is het nu wit als het goed is. Vervolgens veeg je het uit met een bordenwisser. Nu heb je een basislaag van stof. Je krijtbord is nu niet meer zwart, maar een lichtgrijze kleur. Hierdoor kun je goed zwarte schaduw bij je witte letters maken. Hoe je dat doet vertel ik je in de volgende tip!

Tip 5: Gebruik een gum

Krijt kun je weg gummen met een gewone gum! Bijvoorbeeld een gum op de achterkant van een potlood. Hiermee kun je heel precies een lijn weg gummen. Het zwarte van het krijtbord komt nu tevoorschijn. Zo creëer je een mooi contrast in je tekening. Heb je last van witte gumstrepen? Gebruik dan een zwarte gum.

Tip 6: Maak een kader met tape

Meestal heb ik geen zin om allemaal lijnen te tekenen en later weer te verwijderen. Daarom gebruik ik tape om mijn lijnen aan te geven. Maak met tape een vlakverdeling van wat je waar gaat tekenen. Gebruik hiervoor masking tape, dat laat geen vervelende kleefresten achter. Bij het gebruik van schilderstape heb ik de volgende truc: scheur een stuk tape af en plak het een paar keer op je broek. Het is nu minder plakkerig. Als het goed is verwijder je het zonder lijmresten van je bord of muur.

En, heb je je krijtje weer opgepakt? Ga maar lekker aan de slag, met deze tips zal het tekenen en schrijven met krijt je makkelijker af gaan.

Verbeter je krijtbord skills en vermijd de 10 meest gemaakte fouten! Ontdek nu de snelle truc om recht te schrijven en maak indruk met een aantrekkelijk ontwerp.

Sommige links in dit artikel zijn affiliate links. Dat houdt in dat ik een kleine commissie ontvang als je een product koopt. Je betaalt hier helemaal niets extra’s voor! Je steunt mij alleen maar in het maken van deze artikelen. ?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *