3 tools die je nodig hebt om recht op een krijtbord te schrijven

door | 29 apr 2022

Vind jij het ook zo frustrerend als je je best hebt gedaan op een tekening op een krijtbord en je komt er achter dat alle tekst scheef staat? Lees dan dit artikel, want hierin leer je welke 3 tools je nodig hebt om recht te schrijven op je krijtbord.

Van deze blog heb ik ook een video gemaakt. Hieronder kun je de video bekijken. Lees je liever? Lees dan verder na de video.

Je wilt dus iets leuks gaan schrijven, misschien een menu of een prijslijst of een leuke quote op een krijtbord. Dan zijn deze 3 materialen echt onmisbaar om dit recht te gaan doen.

Tool 1: Masking tape

Je kunt maskeertape of masking tape in verschillende kleuren kopen. De Action heeft paarse masking tape die prima werkt voor op je krijtborden. Deze soort tape laat geen plaklaag achter, dus je kunt het ook makkelijk weer verwijderen. Scheur een stuk tape af plak dat op gevoel recht op het krijtbord. Ik heb dat heel vaak gedaan en daardoor is het vrijwel altijd echt recht. Het helpt om er recht voor te gaan staan, dan plak je het recht op.

Tool 2: Waterpas

Je kunt je lijnen nameten. Pak een waterpas er bij en check of het tape recht is opgeplakt. Zorg dat het belletje op de waterpas precies tussen de lijnen staat. Je kunt op deze manier ook rechte lijnen trekken met een potlood of schoolkrijtje. Dan gebruik je geen tape, maar trek je lijnen op je krijtbord. Zo weet je ook dat de lijnen op je krijtbord recht zijn. Je kunt met grijs potlood lijnen aangeven op je krijtbord. Als je dit lichtjes doet, dan valt dit naderhand amper op. Je kunt het ook met krijt doen, dit is wel goed te verwijderen.

Tool 3: Liniaal

Mocht je geen waterpas hebben, dan kun je ook een liniaal gebruiken. Tip: neem een liniaal met waterpas ineen! Je kunt de lengte kiezen die jij prettig vindt. Je kunt met krijt een paar streepjes zetten om een lijn aan te geven op je krijtbord. Je hoeft niet altijd een hele lijn te trekken. Als je een klein streepje op sommige plekken zet, dan weet je wel waar je tussen moet blijven met je tekst om het recht te houden. Meet je lijnen ook af vanaf de boven- en onderkant van je krijtbord, zodat je zeker weet dat je lijn recht staat.

Combineer de 3 tools om recht op krijtborden te schrijven

Deze drie tools kun je heel goed met elkaar combineren. Je kunt een liniaal gebruiken, een waterpas of maskeertape en je kunt ze met elkaar combineren. Dit zorgt ervoor dat het veel makkelijker is om recht te schrijven op je krijtbord. Als je lijnen trekt met krijt, potlood of met tape, zorg dat je met het schrijven echt daar tussen blijft. Leer jezelf aan om iets voor de rand van de lijn te stoppen met schrijven. Ga hier niet overheen. Zo kan er geen verf van een (krijt)stift onder het tape door lopen. Ook is het makkelijker om naderhand je lijnen met krijt makkelijker uit te vegen.

Dit zijn de drie tools die ik jou wilde laten zien om recht op een krijtbord te schrijven. Mocht je hier meer over willen weten: ik heb hier een cursus over gemaakt. In deze cursus leer je alles over het schrijven op krijtborden, waaronder het recht schrijven, maar ook hoe je mooie schrijfletters en tekeningen maakt op je krijtbord. Met name geschikt voor winkeliers en mensen uit de horeca.

Heel veel plezier bij het schrijven op krijtborden. Met deze tips zal jouw tekst niet meer schuin aflopen!

Sommige links in dit artikel zijn affiliate links. Dat houdt in dat ik een kleine commissie ontvang als je een product koopt. Je betaalt hier helemaal niets extra’s voor! Je steunt mij alleen maar in het maken van deze artikelen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *